Bel mij
*
*
Velden met een * zijn verplicht
<< Terug naar overzicht

In 1997 slaagde Toyota er als eerste fabrikant in om twee energiebronnen in één auto te combineren. En dus bracht Toyota de Prius op de markt – de allereerste op grote schaal geproduceerde hybride waarin een benzinemotor en elektromotor samen voor de aandrijving zorgden.

9 miljoen ervaringsdeskundigen

Inmiddels heeft Toyota nog 7 innovatieve hybride modellen om uit te kiezen vandaag de dag, en nog velen op de planning. Wereldwijd rijden er al meer dan 9 miljoen mensen in een Toyota hybride. In 2020 wil Toyota jaarlijks 1,5 miljoen hybrideauto’s verkopen en het totaal aantal verkochte hybride modellen op 15 miljoen brengen.


Batterijpakket

Peter van Casteren, technisch trainer bij Toyota importeur Louwman & Parqui, legt uit hoe hybride rijden werkt. “Onder de vijftig kilometer per uur rijd je elektrisch, boven de vijftig schakelt de verbrandingsmotor automatisch bij. Deze verbrandingsmotor haalt zijn energie uit de benzine die je gewoon kunt tanken. De elektromotor haalt zijn energie uit het batterijpakket dat onder de achterbank ligt.”

Automatisch opgeladen

De batterij wordt automatisch opgeladen door de energie die vrijkomt tijdens het rijden en het remmen. Voor een Toyota Hybrid heb je geen oplaadstekker nodig. Op www.toyota.nl/hybride lees je meer over de voordelen van hybride rijden. 

 

 

FotoFotoFotoFoto